Over Mira Pytze

 

 

 

 

Mira Pytze is een dessin-ontwerpster die werkt vanuit fotografie: met oog voor het bijzondere in het alledaagse werkt zij haar foto’s om tot unieke dessins. “Ik zie de wereld vol prachtige vormen, structuren en patronen. Een roestig schip aan de kade, een bloem in mijn tuin, of de lichtreflecties in een glazen vaas – niets leukers dan wanneer het lukt daar een mooi dessin van te maken!”

 

 

Silks

Een zorgvuldige selectie van de dessins laat ze digitaal op zijde of katoen drukken. Silks is de naam waaronder deze collecties exclusieve sjaals aangeboden worden. 

 

Exclusief

Met een sjaal van Mira Pytze heb je echt iets bijzonders. Van ieder ontwerp wordt maar een beperkt aantal sjaals gemaakt. Ze zijn beschikbaar in comfortabele, royale maten, die veel verschillende persoonlijke draagstijlen mogelijk maken. Geen massaproduct, maar een blijvend mooi, exclusief accessoire waar je vele jaren van zult genieten!

 

Hoogwaardige materialen

Wij bieden shawls in drie verschillende materialen. Het merendeel van de huidige collectie is van 100% zijde, licht en glad; een optimale, zacht glanzende basis voor de rijke detaillering en kleuren van de ontwerpen.

Een klein aantal ontwerpen is alleen beschikbaar in een  mengeling van 10% wol / 90% modal, 85 g/m2; heerlijk zacht en licht, zeer comfortabel om te dragen. 

Tenslotte is voor een beperkt aantal sjaals een zeer prettig aanvoelende mengeling van zijde en modal gebruikt. 

 

Hoge kwaliteit prints

De prints worden gemaakt met state-of-the-art digitale technologie, die fantastische detaillering en rijke kleurschakeringen mogelijk maakt. Bij dit proces worden de inkten diep in de vezels van de stof gebracht; omdat beide typen stof heel dun zijn, ontstaat en perfect tweezijdig-bedrukte sjaal. Iedere stap van het proces is daarbij onderworpen aan kwaliteitscontroles, resulterend in een hoog-kwalitatief eindproduct, dat, bij juiste behandeling, vele jaren mooi blijft. 

 

Duurzaamheid

Bij het productie proces wordt gebruik gemaakt van de meest ecologie-vriendelijke methoden en technieken beschikbaar, bijvoorbeeld wat betreft energie en water verbruik, en de samenstelling van de inkten (zie ook de pagina Slow Fashion & Duurzaamheid).

 

Onderhoud

Door het hoogwaardige print-proces zijn de shawls uitstekend wasbaar. Niettemin raden we aan dit tot een minimum te beperken. Indien toch, dan uitsluitend wassen en licht strijken bij lage temperaturen.